Friday, December 26, 2008

Grand Dinner!





Tema die bebas je. Not specific sbb bdk2 universiti lain xbwk baju khas. So kesian lak diorng nanti. Aren't we nice?? Hehe.. Ada performance drpd band ump...best ke?? hm...sincerely...thumbs down!!! Sonnet@teen lagi bagus!! There...i've said it!!

...

...

Suke ar tu ek mucuk?? Bluwek!! Bertempat di Hotel Grand Continental...makanan die average la. Aku masak agi sedap. Muahaha!!! Ada exchange gift session di mana kite tak tahu pon sape org yg nk diberi. Mysterious aite?? To be safe...aku beli adiah yg sesuai utk kedua2 jantina.

...

...

Bijak kan aku?? Hm...aku kena bg adiah aku tu kt budak laki dr UIA nama ape tah. Dan aku terima adiah drpd bdk laki UTP sebiji cawan..btol ke penjodoh bilangan aku ni ek?? Lupe daa... Fariz si pandai!! Tolong ar makcik ct!! Hehe.. Ape??

...

...

...

...

...

Thursday, December 25, 2008

tag tujuh mujuh

Next week semester 6 bermula..waa!!! Study is in standby mode.

...

tag dari isha 

1. 7 ciri Lelaki Idaman Anda :

OKAY...FIRST OF ALL, SEBELUM MUCUK TERASA. SOALAN NI TANYE LAKI IDAMAN. BERMAKNA MY DREAM GUY!

-- semestinya HANDSOME bagi ku

-- intelligent..byk sket skill. Mcm lucah je? Lalalala... =p

--bertanggungjawab..dpt buat aku rase selamat di sampingnye.

-- bolat2 badannye...sedap peluk gitu.

-- kaya dengan SENYUMAN

-- rajin bersukan..tak lembik ar. auw! auw! sotong itu reject tau!!

-- berkarisma..rasional dan tegas. Maklum la..aku ni degil orgnye.

DAN DLM BYK2 CIRI TU. YG ATAS SEKALI JE MUCUK XDE. HAHA!! ((KONFIRM KENA BABAP NGAN MUCUK NI)) =p

...

2. 7 Lelaki Yang Tak Pernah Anda Minati Sepanjang Hidup :

-- panas baran

-- yg pentingkan diri dan egoistic

-- keje die abeskan duit perempuan

-- jackass

-- suke marah2 orang x tentu pasal

-- suke cabul

-- dayus

...

3. 7 Perasaan Anda Sekiranya Keluar Dengan Orang Yang Minati :

-- gembira tahap boleh terbang

-- geduk2...tp cube nk cover.

-- sing a happy song dlm hati

-- Yang lagi 4 tidak dapat diterjemahkan

...

4. 7 Tempat Istimewa Yang Ingin Dilawati Bersama Pasangan Anda :

-- cinema

-- rumah tok

-- angkor watt masa matahari terbit

-- venice

-- pusat membeli-belah

-- pusing2 dunia

-- wink..wink..

...

5. 7 Barangan/Sesuatu Istimewa Yang Akan Anda Hadiahkan Kepada Si Dia :

-- t-shirt

-- favourite dish..home made okay?? by me la!

-- apa je yg die minat

-- my faith....u better keep it ek mucuk??

-- my photo

-- equipment isteri...ape tu?? hikhik...gelak gedik!

-- teddy bear

...

6.Tajuk Lagu Yang Akan Anda Nyanyikan Untuk Pasangan Anda..

-- SEMPURNA-krane die sempurna bagi ku

...

7. Rakan Yang Anda Tag Dan Mahu Mereka Buat 7 PERIHAL Ini

-- Hm, rasenye sume dh buat tag ni. Okay la, i'll just pick one..LIQUID. (tp kalo dh buat..tak payah la..hehe)

...

Explorace!

Yang menyeronokkan! Itulah respon yg kitorang terima drpd sume peserta utk aktiviti explorace ni. Tp dlm seronok2 tu..ade gak ar sorang bdk UIA yg xnk join. Aku pon x tahu nape. Bile tanye die geleng2 je kepala.

...

Bile duduk sblah die ajak sembang kot2 die boring kan...dgn selambanye die blah tinggalkan aku. Tah ar.. mcm sombong lak aku rase die tu. Berdasarkan sumber yg terdekat dgnnye (kawan die la kan)..katanye die xnk join explorace sbb takut ade pegang2 tangan laki pompuan.

...

Bergesel2.. Mana ade!! Alahai... Mentang2 la ko tu dr Universiti Islam..mcm la kitorng yg dr Universiti biasa ni tak tahu hukum hakam agama. Hm, x kesah la. At least everyone yg join tu was having fun! UIA..UIA...

...

It was held on the 26th of July 2008 at Teluk Cempedak, Pahang. Time = 2pm until 6pm. Malas la aku nk tulis panjang2. Please tgk gamba je ek? Hehe.. Thank you. Hanya sedikit gamba saje yg bole aku upload. Byk2 kang lambat lak page aku loading!!

...

Sorry for any inconvenience cause..lalalalala.

...

Tgk la gamba aku cume terselit melit sembelit je.. Sbb masa ni aku dok sibuk jaga beg peserta dan barang berharga diorng. So tak byk ar gamba aku. Hehe..

...

Thursday, December 18, 2008

ke..ba..ji..kan!


The next day utk bdk2 ENGLINK-ii ialah program kebajikan bersama kanak2 dr RUMAH KANAK2 TENGKU AMPUAN FATIMAH.

...


...


Peserta dan fasilitator menunggu kehadiran adik2 di lokasi.

...

...


Sesi beramah mesra bersama adik2..

...

...

Senaman pagi chicken dance...aduh! Malu btol aku...

...

...

Permainan menstabilkan guli dlm batang paip dgn menggunakan satu jari iaitu jari telunjuk. Susah wooO..

...

...


Bulatan musical chair paling besar yg pernah aku tgk.

...

Sesi kanak2 menunjukkan bakat menyanyi. Believe me..they do have the talent!!

...

Wednesday, December 17, 2008

yeah!




Mari berkenalan!! Dgn ape? Dgn ice-breaking games! Dpt la korng berkenalan ngan kawan2 baru. Ye dak? Huhu.. So ni adalah gamba2 sekitar ice-breaking sessions. Enjoy!

...

Tekunnye peserta mendengar arahan.

...

First impression of their partners

...

Fasilitator pon kena dgr arahan gak..huhu!

...

No sweat challenge...masukkan guli sehingga botol terakhir yg paling bwh. Senang ke? Susah beb!! Game ni menjana otak kreatif peserta. Kata pon budak engineering sumenye...kena la sahut cabaran!! Haha..

...

Haa...camner tu dik?? Sampai kemek botol korang picit2!! Guli tak jugak masuk2..Haha!!

...

Ni kumpulan yg berjaya menyahut cabaran dlm masa yg paling singkat! Tgk botol tu..dh senget benget diorng kerjekan.

...

Seronok korng conteng muka member yg kalah kena denda dlm games ek?

...

Yeah..itu dia!! Badut2 yg selamat didenda!

...

Aktiviti bom tepung berjalan dgn jayanye!! Dan aku tidak terkecuali turut menjadi mangsa.

...

Pengacara pon diorng denda ngan bom tepung!! Kahkahkah!! Igt bile korng bg arahan kt org..diorg suka ar ek? Pada muka kau!!

...

Sesi post-mortem utk fasilitator dan waktu mengemas!!

...

Monday, December 15, 2008

Voice of success!


Program ni dh berjalan pd 25-27 Julai 2008 yg lepas. Saje nk citer kt korng psl program National Engineering Linkage Kali ke-2 (ENGLINK-ii) nie. Segala susah penat telah selamat aku tempuhi. Ni gamba t-shirt kitorang. Base hitam untuk AJK dan yg putih lak utk peserta.

...

Alhamdulillah, aku rasa aku dh melakukan yg termampu oleh kudratku sbg Sponsosrhip Bureau yg mencari sumbangan daripada pihak luar untuk menampung jumlah perbelanjaan yang digunakan sebelum, semasa dan selepas program. Ni gamba design tag AJK. Peserta punye lain sket.

...

Ni gamba sume AJK yg terlibat. Msti korng tertanye2 nape jaket kaler lain2 dlm gamba ni? Haha..yg merah dr fakulti mechanical engineering dan yg biru adalah dr fakulti chemical engineering. Dua fakulti ini sahaje yg conquer! Ada la dua orng dr fakulti civil engineering. Yg lain tu mungkin xberminat. Huhu.. Till then. Bersambung di entry akan datang..

...

Saturday, December 13, 2008

ripley's genting!




Menarik woo0 tempat ni!! Ade byk bende pelik. You just won't believe it! Haha.. So kalo pegi genting highland, jgn lupe singgah tau! Ni gambo mucuk ngan aku sedang menunggu bas kitorng sampai kt terminal putra.
...

Bergambo lak dlm bas..hehe!! Nasib baik xde sape2 muntah.. Yela, bas dh ar bwk laju..pusing2..naik bukit..turun bukit.. Pergh!! Mcm kete lumba F1 je!!!
...
WOah!!! Ada buku nk jatuh!!!
...


Dan mucuk datang menyelamatkan aku!! Owh..my hero!!! Hikhik..
...

Tgk gamba mucuk ni...ngan video cam dan kaki tripod die. Mcm bapak org je kan? Xpe..xpe..practice make perfect!! Huhu..sayang mucuk!
...
Kalo aku berdiri sebelah mucuk pon org dh kata aku ni pendek mcm anak die je. Inikan plak kalo berdiri sblah..the world's tallest guy!!
...

mucuk pon kalah ek?? Hehe..
...
tgk btol2 pintu tu...senget tau!!
...

haa..inilah orng yg menyebabkan pintu tu senget. Skali tolak je..dh tak simetri!! Huahua!!
...
Bye bye Ripley's Believe it or not! Lain kali kitorng dtg agi kay? Jgn sedey2... hehe!
...

Wednesday, December 10, 2008

kitab, obor dan berjabat tangan


This post is dedicated to all adik beradik kitab, obor dan berjabat tangan. Apekah? Jgn di tanye. Yg dimaksudkan sahaje akan faham. Pernah tak korang rase saaaangat marah giler nk mati...dan korang mula mencari subjek utk dipersalahkan?  Sindrom ini dinamakan "aku betul!". Di mana..korang akan rase kt dunia ni korang jela yg baik..org lain sume salah! Tanda2 awal ialah..tekanan jiwa. Merepeks saje keje ku. Iyakah? Diam sudah..

...

Sejak kebelakangan ini. Aku telah dijangkiti sindrom "aku betul!". Habis sumenye aku fire!! Aku tembak! Aku bom dgn nuklear! Termasuklah kpd adik beradik kitab, obor dan berjabat tangan. Dan ini telah menyirapkan darah mereka. Kini..ku telah pulih..masih belum 100% tp aku sudah mula nampak dan berfikir dgn jelas..yg mmg aku tidak patut mengait..menembak..meng-fire..dan mengebom mereka dgn masalah peribadi aku.  Namun segalanye sudah terlewat. Maaf dipinta tidak berguna. Terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata buruk padahnya. Aku Siti Fatimah Walia..melaporkan dari kamar beradu.

...

Kata2 terakhir dari aku.. seperti mana aku tidak patut meng-fire dan mengebom adik beradik dengan masalah peribadi..seperti itu jugalah korang jangan meng-fire dan mengebom mucuk dengan kesilapan aku. Mucuk tiada kena mengena dgn hal yg telah berlaku. Harap itulah yg korng tunaikan. Dengan itu...segala idea bernas, pendapat dan sokongan padu yg aku telah sumbangkan pd adik beradik selama ni datangnye drpd Allah...dan segala yg buruk itu adalah dariku sendiri.

...

Hari yg tidak fun!

This post is dedicated to Saminah Gonzalez,  a single mother with eleven children! Birthdays make me happy. Kite fikir akan dpt adiah..di ucap atau di nyanyikan lagu selamat hari jadi apabile kite bangun pagi. Tidakkah ia membuatkan anda rasa "ohh..go! go! go!!"? Bersemangat utk merentas tahun yg baru! Atau.......anda sentiasa di kelilingi oleh org yg buat selamba dan anda pon mengajukan soalan.."wish aku hepi bday lah!" dgn reaksi mereka membuka mulut dan menepuk dahi.. "oh..i forgot!!". Mcm2 lah adiah arijadi kite kan? Hm, there's nothing much to say. Merepeks sahaje keje ku. Fikiran serabut gamaknya.. iyakah? Diam sudah..

Ape2 pon..aku nk wish HAPPY BIRTHDAY kpd wanita di atas. Aku ni jahat.. aku tak pernah pon kata aku ni baik. Sbg org yg dipertanggungjawabkan utk menjaga mucuk..yesterday was not my finest moment. I agreed.  I am young.. Filled with anger and emotions. I am deeply in love. which makes me do or say crazy things. And most of all.. I am me.. What else could i say is that i am sorry.

Saturday, December 6, 2008

Jom survey KFC!




Ethnic Relationship - kena bwat kajian psl hubung kait di antara pelbagai etnik ke atas sesuatu tempat. Ade byk options..bank..restoran..tempat sukan..bla bla bla. Kitorng pilih yg paling senang. KFC!!

...

 

Haha.. Mule2 sampai kfc kena la bli makanan. Takkan la tetibe nk duduk kt suatu sudut dan amik2 gamba..tanye2 soalan kan? Kang kena halau plak! Kalo dh bli makanan tu br la kite "BLEND IN".  Disamping dpt mengisi perut yg lapar. Hehe..

...

Pastu br kite cr mangsa. Dh jumpe... mari kite terjah mereka!! 

...

Di mulakan dgn aku.

...

Di ikuti oleh pah.

..

Di akhiri oleh odah.

...