Monday, March 30, 2009

Bot!

Aku rase masih blom terlewat utk aku citer psl pengalaman aku buat motor bot ni bersama2 tujuh org group8s aku. Kitorng budak2 engine kimia tp kena plak buat projek elektrik psl bende alah ni. Pelik! Tp yela..pasaran keje skang mmg nk bakal2 graduan yg serba boleh!! 

...


Kitorng pon ade blaja fluid mechanic, nk guna multimedia, movie maker la ape la. Buat interview la..buat kempen la.. Bakal plak blaja subjek entrepeneurship. Bak kata pakcik duta Astro..Mcm2 ada!!! Kay ar, malas plak aku nk tulis panjang. Cukup la kalo korng visit website ni. Simple Electric Circuit.

...

Nk tahu citer lawak?? Sblom kitorng terfikir nk buat bende ni..aku ade la mintak pertolongan member aku si bdk letrik. Perbualannye begini:-

...

Aku:: Ko ade idea x nk watpe?

Bdk letrik:: Cuba ko buat sampul kad elektronik.

Aku:: Owh? Ape yg perlu ade?

Bdk letrik:: Senang je ct..tapi yg penting IC ko kena ade. Nk letak di antara lipatan sampul tu.

Aku:: Huh?? Patah la IC aku!! Xpasal2 kena gi beratur kt JPN buat baru. Malas ar aku!!

Bdk letrik:: Hahahahahahahahahahah (ketawa kejam)

Aku:: Apesal ngan ko ni??

Bdk letrik:: Bukan IC tu la!! IC yg papan litar ade lubang2 tu ar cik kak!!!

Aku:: .......malu........

...

Sungguh naif aku psl elektrik. Hahaha!! Ko kalo aku bg istilah budak kimia kang terkencing termuntah ko kt situ. Haaa....jgn memain!!! Tetibe x puas ati ek?? Hahaha..

...

Tuesday, March 24, 2009

Alhamdulillah!

Alhamdulillah! Hanya itu yg terkeluar dr mulutku setelah kenyang menjamu selera di salah satu tempat sekitar Taiping yg faymes ngan menu Yong Tau Foo die. Alaa...yg dekat2 ngan balai bomba tu!! Hm..perut moncet aku ni makin jelas lak sejak aku dh montel ni. 

...

Tapi bukan mengandung ye kwn2!!! Amboi!!! Mengata aku ye Roland, Linges, Kumar dan Vijay. Tu yg ckp depan2 aku. Yg blakang aku mmg tak terkira la ek??? Haha.. Nasib baik la aku ni jenis x kesah. Hanya Alhamdulillah syukur aku masih sihat sampai sekarang.

...


Baju yg sama aku pakai masa presentation subjek Unit Operation ii smlm. Sbnarnye sbb lepas kelas terus chow!! Ke Kuantan... Hehe.. Hm. bertudung putih tu Jasmin, tudung ijau kakak dan tudung belang2 tu Deena sepupu aku.

...

Saturday, March 21, 2009

Terjah!

Ini sesi terjah menerjah ke rumah saudara mara!!! Bau-bau bacang ar kire. Yg jauh pertalian keluarganye...mak aku la, rindu nk jumpe mereka. So kitorng gi ar terjah umah beliau. Posing jap kt kete br kami sekeluarga..Nissan Grand Livina. Ciri seakan2 MPV. Aku suka gamba ni sbb aku nampak tinggi!!! (Padahal kete ni jenis rendah...haha!!!) 

...

Waktu ini kami ingin pulang!!! Nape tahu?? Sbb udah bosannnn.... Mak aku ckp haa...ni la si A, ni lak si B, C, D, bla..bla..bla...... Oh ibu!! Aku tidak kenal mereka itu. Haha... 10 tahun skali br jumpe mana la kami nk igt!!! Sila abaikan kaki sepupu aku yg terselit di situ. Hehe...

...


Bosan di dalam umah....kami pon kuar umah.... Jln2... tgk bendang! Tgk parit!! Mcm jakun ek?? Biasa ar...org bandar la katakan...haha!!! HEY...MACARENA...MACARENA!!! Jasmin dh buat muka nyampah tgk aku jd gila ayam akibat kebosanan... Hahaha~~~

...

Sunday, March 8, 2009

bahagia-ness!

Huhu..title xleh blah! Ni sambung agi citer psl sepupu kahwin. Kali ni sblah pihak lelaki. Tema ijau! Xbyk sgt yg nk diperkatakan. Layan gamba jela.

...


Kaki makan..

...

Pengantin diarak.. camat ari bahagia!!

...

~~info terkini..kakak aku plak nk kahwin pasni!!! Huhu..aku tumpang gembira! Sbb ape? sbb lps tu aku plak!! Haha...poyo!

...