Tuesday, April 28, 2009

Award 05


Award 05

From : Coretan Hazzy

~macih~

...

Monday, April 27, 2009

Birthday::UMP::C8-207

Ini citer surprise bday yg di buat kt bilik aku plak pd keesokkan harinya. Very simple but memorable. Kek tiramisu from secret recipe!! My fav!! Kalo korng nk tahu...sepanjang umo aku dh cecah 23 tahun ni...blom pernah ade lagi surprise drpd kwn2 utk aku. Sob..sob..sob.. Dlm hati teringin gila!! Xkan nk mintak kan?? X malu!! Lagipon kalo mintak...tak surprise la namanya!

...

But this year is the best!!! Entry sblom ni...surprise oleh kwn2 sekelas. Entry ni plak..surprise oleh room8 dan kawan se-aras. Sumenye berlaku dlm 2 hari berturut2!!! Gila x sangka!! Tengok la muka aku...waktu ni dh kul 1.30 pagi. Aku br bersiap nk tido bile tetibe...diorng tutup lampu dan nyanyi lagu kebangsaan happy birthday utk aku!! Terharu buat sekian kalinya!!

...


Macih buat room8 aku Izyan ngan Farra!!! Mereka2 ni dh xde dh kt UMP sem depan.. buat LI. Tinggallah aku kt sini menempuh onak ranjau di UMP lagi setahun....waaa!!!!! Kenangan bersama akan aku ingat selamanya. I will miss u both!!!! Sob...sob..sob...

...

pst**mana x gemok...kul 1.30 pagi diorng jamu aku kek??? Hahaha... Alasan memanjang!!

...

Sunday, April 26, 2009

Surprise!!

Wah!! Kena surpise lak tetibe ngan bdk2 kelas aku pada tepat jam 00:00 pd 24 april lepas. Terharu!! Dh la ngah xde duit...al maklum le....ujung sem dh kan.. PTPTN dh abes nyah.. haha!! Diorng buat makan2...di masak sdiri oleh mereka2 ni okay. Ade sape2 nk buat bini?? Huhu... Tgk gamba kejadian je ar.. Layan~

...

Menu utama tentulah tomyam!! Gamba bukan gamba sebenar sbb dh makan! Ni grab dr pakcik google sajork!! Hehe...

...


Menu sampingan ialah fish ball, hotdog dan kentang goreng!!

...

Air tentulah jus oren...rasenye la. Aku pon x tahu. Sbb warna die kuning. Tp bukan jagung. Aku assume oren jela ek? Huhu!!

...

Sesi aku dibaling ngan bedak... mangi2 dh aku!! Putih2 lak tu.. Sempat agi buat iklan gigi... Mata kenyit sebelah dowh?? Aku pon x tahu nape...gilo!!!

...

Tetibe jd mcm org tua... beruban. Hahaha... Nasib korng x baling telur atau sos atau kuah meggi kari atau air sampah (yg biasa aku dgr org buat la). Kang kena mandi dan cuci rambut pakai bleech!!

...


Ni lah mereka2 yg bertanggungjawab di sebalik tabir. Macih ye sume!! Terharu!! Gamba sebenar xleh di publish di sini sbb free hair sumenye.. Hormat aurat org. Aku xpe. aku jahat!! Muahahaha!!!! Dan sume rakan2 dan blogger2 yg wish bday kt aku....macih!! macih!!! Yg x wish tuu...cepat wish!! HAHAHA....

...

tagged by noty awek

huhu.. ni NoTy Awek 323 pnye koje la.. achik hontam je nih.. hehe.. lai2...

"make a list of what you want on your birthday. The list should be 10 numbers. Post the image of this award to your posting. Give it to 10 frens of yours."

...

1. Nk jana RM1000 sebulan utk blog ni..gila susah!

...


2. Nk jd chemical engineer kelak..boleh ke??

...

3. Nk jd better person..aku kan jahat. hehe!!

...

4. Nk ade umah sdiri yg ade pool!! yeay...

...

5. Nk ade kete sport sdiri. Padahal xde lesen agi. haha!!

...

6. Nk kahwin ngan mucuk....gatai!! hikhik...

...

7. Nk play station 3....padahal satu pon xde agi. Kuikui..

...

8. Nk melancong satu dunia.....seronot!!!

...

9. Nk apple i phone...bleh blogging di mana jua. Laptop berat ar!

...


10. Last skali nk terbang!!! bleh ke??? huhu!!! Sungguh tak masuk akal... hiks!

...

Tag 10 people who would do this wishlist

(kalo dh buat xpayah la ek..xnk wat pon xpe..xpaksa.)

...

>>- - Ins4n tInggI - -

>>atty

>>A MOMENT LIKE THIS..

>>Blog rasmi beli buy

>>small little mini

>>Memang Lumayan

>>sharamli

>>omong bozzo - legallize insanity

>>~ Diari Hatiku 1976 ~

>>at0k . kamu . blog

...

Friday, April 24, 2009

Siar berita Xpax: Perhatian kepada bloggers


Pahang 24 April - kerajaan celcom tidak teragak2 utk memberi XPAX BONUS HARI JADI kepada anda. Nikmati PANGGILAN dan SMS PERCUMA ke nombor 8PAX  pada hari jadi anda dan 6 hari berikutnya dengan bonus hari jadi. Dengan bonus yang begitu BESAR, kini anda punya sebab untuk meraikannya!
...

Dh ar pakai baju biru dan ungu... berlegar2 lak dlm booth celcom. Mcm duta la plak kami ni!!! Masa ni ngah nk bayar bil broadband. Patutnye kite ni dh jd duta patut di taja sepenuhnye la kan?? hehehehe.. Ngan mucuk yang x brape nk sihat. Di paksa gak teman aku. Kejam kan?? Muahahaha!! 
...

Macih ye Celcom for the bday bonus!!! Kini aku punye lebih sebab untuk gayut di telefon ngan mucuk lebih lama!!! yeay!!! Jgn jeles!!
...
Tot tet tot tet... "hello? mucuk watpe tu? bla bla bla bla bla...."
~busy bergayut sambil gelak2 manja~
...

Thursday, April 23, 2009

Awek cun in the house!!

Hari itu, kami singgah sekejap ke rumah sedara yg buat kenduri sempena anak jantan die yg nk bersunat. Kt Bangi. So ni la barisan2 awek cun...hahahaha!! Pakaian aku dr ujung rambut sampai ujung kaki adalah di sponsor oleh mucuk!! Macih kpd penaja utama ye...

...

Adik aku lak dr dlm kete agi dh perangai mcm x btol. Dh la kitorng asyik sesat je mula2...perut pon dh lapar..patut la perangai adik aku berubah tetibe!! hahaha!! Pakaian adik aku adalah di sponsor oleh mak aku tp dipilih oleh aku. Cantik kan?? Kulit yg cerah adalah sgt cantik pakai base itam.

...


Mak aku pon x terkecuali dr masuk kategori awek cun gak. Di usia beliau yg kini 53 tahun...masih ada lelaki yg nk ngorat mak aku!!! Masa tu kt Melaka. Dpn kitorng lak tu!! Siap tanye2 nama mak aku lagi!! Mak aku buat xlayan je... You are the bomb la mak!!! Hehehe.. Patut anak2 die cun jugak... (perasan ek??). Hahaha....

...

Wednesday, April 22, 2009

note from hero besar!!


Salam and good day all!! Padahal dh malam ek? kuikui!! Aku start entry ni ngan gamba kitorng berdating kt KLCC je lah. Saje ar... huhu!!
...

Bleh plak amik gamba dlm panggung ek?? Nasib baik kamera x kena rampas!! =P
...
...KLCC tersergam indah...
...
Hm...esok paper process control, gudluck kpd sume bdk2 yg amik paper ni. =)
Jgn tension2...jgn moody2.. Note dr mucuk "kalo x tahu jawab pon...senyum je!! haha!!"
...

Tgk mucuk ni...dh buang tisu pastu buat muka toya!! Hehe..
...

I like this picture of us!! Sgt cantik...sgt PUTIH!!!! Gunalah sabun BREEZE!!! Lebih putih dan bersih berbanding sabun X. HAHAHAHA!!
...

Monday, April 20, 2009

The biggest loser!

Nk tahu sapekah the biggest looser nih x?? Jap2..okay, ni beza ketinggian kalo aku berdiri sblah adik laki aku. Paras mulut die je ek??
...

Ni plak kalo adik aku berdiri sblah mucuk.. masa ni mucuk dtg umah tolong urut mak aku yg sakit. Tak byk beza je ek??
...

Tp kalo aku yg berdiri sblah mucuk??? Paras ketiak je!! Aku la the biggest looser itu!! Hahaha!! Utk pengetahuan korng...mucuk berusia 3 tahun lebih muda dr aku. Tp bapak ar tinggi!! Laki mmg centu kan?? (Nk menyedapkan hati). Hehehe... tp aku comel!!! Hikhik...
...

Saturday, April 18, 2009

Kejutan~


Hye korunk.. =) Kali ni nk tunjuk gamba kitorng lepak2 kt taman D.R. Pakai bj kurung ngan baju melayu lak tu. Br lepas ziarah umah org sbnarnye.. Terkejut x?? Hahaha... lepak2 mkn eskrem je. 
...

Anak sapo la tuuuu??? X senonoh benau!! Hikhik...
...

Ape yg pelik..aku suka jilat2 eskrem sampai abes...br rase nikmat sejuk dan manis ke? Mucuk yg suka NGAAAP!! NGAAAP!! Abes terus. Baik balik umah mkn nasik kan?? Hehehe...
...

Monday, April 13, 2009

Bro Daniel Bertukar Wajah!

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Diharap anda semua berada di dalam keadaan sihat sejahtera di pagi Isnin nie. Pagi2 ayat aku dh xleh blah! hahaha!! Sbnarnye nk tunjuk gamba adik laki aku Daniel Amin yg berubah wajah.. Suara jgn ckp la kan?? Layan~~

...


Tahun 2003, kitorng kt Phuket Thailand naik kapal mewah Star Cruise Virgo. Daniel br darjah dua. Muka lawak gile!! Rambut mcm mawi!! Kahkahkah!! Oh ye, adik aku bersekolah di SJK (C). Bahasa Mandarin die sgt bagus!! 6 tahun tuuu die blaja. Aku 6 bulan sajork!! Kt UMP. Hehe..

...

Tahun 2005, bergambar dgn kucing (yg skang dh mati). Muka Daniel comel ar agi waktu ni.. Rambut dh panjang sket...nampak la kerinting mee meggi die!! Hm, Daniel sgt suka kucing...peluk2, dukung2...tp kucing slalu cabut lari!! Xsuka!! HAHAHA!!

...

Tahun 2007, kt umah Makteh kt Klang. Tuu yg baby girl tu, aku xtahu la nape tp jap2.."abng nenial mana?? Akak..abg nenial mana??". Ko suka sepupu ko sdiri ke?? Hahaha!! Adik aku lak dh pandai buat jambul ek kt dpn kepala?? Nasib baik ko comel.. hehe!!

...

Tahun 2008, ooooOH...dh pandai bergaya ye cik abg!! Masa ni kt Central Market. Mkn kt Marrybrown. Daniel ni jenis pesen xmkn nasi. Anak omputih la katakan.. Asyik2 nk burger.. steak.. mCd, kfc... yg western dan fast food la senang citer. Tp x jugak gemuk2!!! Jeles guwe!

...

Tahun 2008, kt kampung, main ngan anak tupai. Hidung Daniel sgt besar!! Suka sgt tenyeh..padan muka!! Hahaha!! Hm, aku kan jarang balik umah. So, one day aku terkejut bile aku dgr suara adik aku dh bertukar TO BE A MAN!! Ohh...adikku. Ko dh dewasa!!

...


Kini..adikku dh berada di tingkatan dua. Awek pon dh ade...of course la awek cina kan?? Hehe.. Nape die pakai bj formal di usia muda tu?? Sbbnye...Daniel nk gi tgk orkestra ngan papa die kt Dewan Philharmonic Petronas. Daniel sgt suka music. Siap amik kelas bermain keyboard. Dh masuk level 2 skang. Tahniah!! 

...

Masih blom terlambat kot nk wish Happy Belated 14th Bitrhday pd 31 March yg lepas. Be a good boy..i mean..MAN!! hehe..

...

Friday, April 10, 2009

kasihan..


Bile tgk gamba ni ape yg korng fikirkan?? Mucuk sangap!! Haha.. Akulah manusia paling bahagia dpt berada disisi beliau tatkala susah dan senang..yeke?? waktu senang je kot?? Hohoho!!! Nah vontot...babap la mucuk!! bluwek... hikhik!!! Korang msti nyampah ek baca entry gedik ni?? Suka ati la..blog aku!! Hahaha!!
...

Hm..aku pernah citer psl penyakit jantung mucuk kan?? Tp dh pulih dh..blom sepenuhnye ar tapi... Masa ni aku nk bwk die naik ketapi for the 1st time. Tgk muka cuak die tatkala masa utk masuk dlm ketapi semakin tiba...hodoh!!! Giler keji!!! HAHAHA!! Ooop..ooop...aku je bleh kutuk die ek?? Korang jgn nk ngada!! Aku delete kang komen korng!!
...

Tp aku terharu sbb die sanggup melakukannye utk aku...vangga!! Sayang mucuk!! Masa dlm ketapi kan...ade la a few people yg kata kitorng ni police couple!! Kuat plak tu suara die!! Bongok!! Badan king kong mcm mucuk ngan aku yg ketinggian terkurang semilimeter...yeke?? hahaha!!! Ada lepas ke pemilihan rekrut polis??? Akai ada?? Kasihan.. Mungkin sbb kitorng pakai bj biru dan seluar hitam seragam kot..mucuk lak pakai kasut kulit kaler itam. Dh ye ar tu... memang ar tu... huhu!!
...
Di kesempatan ini aku nk ucapkan epi 29th months anniversary kul 12 mlm jap agi. yeay!!! Bile nk kahwin tah...hikhik!! Gatai you!!
Aku pasti ade yg anta komen kt aku kata sitie gatal!!! hohoho!!! Lagi keji dr aku..
...

Monday, April 6, 2009

Selain blogging!


Aku suka main catur!! Tu yg bj putih tu anak sedara mucuk. Farah nama die. Mula2 aku nk bg die menang...tp bile aku mcm nasihat itu nasihat ini...die buat dek je!! Oooo...okay2...aku pon main ar cara pro!! Aku ahli kelab catur okay masa skolah dulu!! Jgn main2!! Terus tanpa belas kasihan aku pon gerakkan aku punye chess piece and CHECKMATE!!! HAHAHA...NO MERCY DH AKU KT DIE. Jgn marah ek farah!! Pengajaran!! LAIN KALI DGR NASIHAT KAK CT! huhu!!!
...
Lokasi peretempuran ialah di butik D'Lina!! Tempat aku amik stok2 kain jual kt member2 kt UMP tu kt sini la. Nk promote sket ni. Ketua eksekutif D'Lina Boutique ni ialah Saminah Osman (mak mucuk). Pengarah urusan die Zalina Mat Saad (kakak mucuk) dan pengurus die ialah Raba'ayah Mat Saad (kakak mucuk jugak). Menyediakan perkhidmatan : -
>>menjual baju kurung siap
>>menjual alas meja dan cadar
>>menjual kain telekung/pelekat/tudung dan kerongsang
>>menjual kain ela dari Dubai/China/India/Indon/Thailand/Itali/Perancis/Sepanyol
>>menjual jubah dan selendang dr Dubai
>>menerima tempahan membuat baju kurung/kebaya/kedah/jubah/pengantin/dll
>>menerima tempahan bunga telur dan gubahan hantaran pertunangan/perkahwinan
>>menerima tempahan menjadi stokis (kuantiti yg byk shj ye)
...

Ni Humairah model D'Lina Boutique. Anak sedara mucuk gak. Sama buncit mcm aku!! Hahaha!! Alamat butik ni ialah
No. 62, Jalan Putra 6A, Taman Klebang Putra, 31200 Chemor, Perak Darul Ridzuan.
Tel : 013-323 7828.
Email : enalina12@yahoo.com
**ps/kena bg komisen kt ct ni!! promote x ikhlas ek?? hahaha!!!
...

Sunday, April 5, 2009

I present...

.....to you our next top model for babies "tiger" fashion line!!!!

...

Huhu!!! Comelnye die!!! Click! Click! Click!!!! Reporters "Fashion Weekly" amik gamba!!! Baju ni aku ngan mucuk yg beli utk sepupu aku. Garang ek?? TAPI CUTE!!!! Pipi sgt tembam!! Geram!! Rasa nk cubit!!

...


Dh pakai bj "tiger" ni sama la jugak mcm mkn biskut tiger....NGAAAUUUUMMM!!!! Bertenaga!!!  Ligat tol baby girl ni ek??? HusssSSSSHH...HusssSSSSHH!!!! HAHA!!

...

Cepat Datang!!!


"Cepat datang!!!". Huhu...suara aku di hujung tepon. Bergegas mucuk dtg naik bas ek?? Nape muka muka mcm risau semacam tu?? Why?? Why?? Burok dh rupa nengok..nye haa!!! Besar gak lubang idung mucuk!!! Hikhik..
...

Mestila!!! Bini nk bersalin ek??? HAHAHA!!!! Kpd blogger yg xbaca entry aku samapi abis tentu akan terburu2 mengucapkan tahniah kt aku sbb dh dpt anak di usia muda. Mmg konfirm punye ar!!HAHA!!! X caya??? Kite tunggu dan lihat....
...

So...kpd linges, roland, vijay, kumar, vishnu, selvan and chubby. Ni la baby aku!!! HAHAHA!!! Sian PAPA ROLAND yg asyik tanye psl perut buncit aku dan insiden aku memakai baju ala2 patern kembang mcm pregnancy dress!! Ni la baby ct bum bum!!! Meh la dukung!! Hehe....
...
~Para pelakon~
Suami : mucuk
Isteri : Sitie bum bum
Bayi : Sepupu.....HAHAHAHAHA!!!!
...

Saturday, April 4, 2009

Homework!

Kali ni dapat homework dari Atty. Sile klik utk ke blog beliau. 

...

Ape nama penuh anda?

~Sitie bum bum...(bengang x?? haha!!) 

Nama apa yang anda harap itu nama anda?

~Siti Fatimah???  (Kpd yg mengenali aku..sile diam!!)


Post 4 pictures latest korang yang esklusif yang xde sape tengok lagi

~Sekeping sudaaaaaaaaaa..........



...

Cuba Citer pasal Kenangan Manis Anda.. 
~Bile ngan mucuk... 

Apa prinsip hidup anda?
~hidup biar sedap!!!

Apa perangai anda yang paling buruk?
~shopping sakan...haha!!!

 
Tulis di atas sekeping kertas n postkan juga "ucapan anda kepada saya bersama tandatangan anda" 


...

Tag sesape

~Hm..aku pilih sorg jela. cHiShA cHeRyNa PiReS!! Tp kalo dh buat xpayah la ek...

...

Thursday, April 2, 2009

Argh!!


Argh!! Windu kt mucuk!! Hm..aku mmg gila bergambar. So everytime kalo bersama...akan aku paksa2 mucuk amik gamba bersama. Haha.. Jarang jumpe kan?? Jauh plak tu!! So..amik la gamba sampai bosan!! Selagi tak jadi...amik agi...agi...dan agi!!!
...

Ni lagi teruk!!! Mucuk aku dh la tinggi...so aku paksa die melutut dan biar aku je yg berdiri... hasilnya??? Horror!!! Mcm die plak yg pendek!! Burok..burok... haih!!!
...

Haa...ni br jadi!! Perfect!! Dua2 duduk atas sofa... nampak sama tinggi kan?? Phew..Nasib baik!! (peluh..peluh...) HAHAHAHA... Sedondon kan kami?? Merah adalah fav kaler kami berdua... I loiiik!!! Hm..aku sedang merancang utk tempah baju raya tahun ni dgn kaler sama juga. Tp kaler lain ar plak. Opss!!! Xleh bgtau kaler ape tau....nanti mak mucuk yg vogue tu nk tiru je!! HAHAHA.... Bluwek!!! Mak kalah...ct menang!! Yeay!!! (Msti korng pelik caner aku bleh rapat ngan bakal mak mertua aku kan??? Tu lah namanya anda TAK BERTUAH!!! hahaha...)
...

Wednesday, April 1, 2009

Tetap Menghargai Kewujudan Haiwan!

Anak tupai yg jinak..tp yamin mcm takut2 je. hehe..

...

Hidup okay...bukan dh mati! Daniel kurus keding mcm ranting pokok..kan tupai?? Hikhik..

...


Ni plak anak burung puyuh...sgt comel!! Mana aku kutip sume haiwan ni?? Mesti la kt kampung. Hahaha!!

...

dazzLaila

DazzLaila! Terima kasih pada beliau, di atas award yg diberi.. teruja tul.. menghairahkan.. hehhhehe. moga persahabatan terus terjalin... Insyaallah. Sila klik utk ke blog beliau "kELiP-kELiP sEnyUm sEngEt"

...