Tuesday, June 23, 2009

sian dier...

Sian dier.. ape yg siannye ek?? Menung jauh je... Fikir caner nk dpt chin mcm pah nun di ujung sana ke?? Dan aku?? Double chin beb!!! Tahu x "chin" tu ape?? Dagu la... Hm..aku ni dh mokmok tahap gaban!! BMI dh jatuh ke paras overweight. Tp masih blom obes ye kwn2!! Alhamdulillah. Aku ni rasa inspired ngan citer realiti tv "the biggest loser". Dh 3 musim aku tgk.. seronot la plak!! Hm..memandangkan seminggu sblom balik dr ump aritu, ade student yg sapa "hye" kt aku. Aku xkenal die tp aku balas juga "hye" kt die ngan muka blur... Die kata "blog".

...

Aku pon "owh!!". Tapi dlm hati...xsangka plak blog aku ni faymes!! Hehe... Kembang sebakul jap. So, aku menyeru kwn2 yg baca blog aku secara senyap atau bising...kalo nampak aku kt mana2...melantak x igt dunia... cedok nasi dua ke tiga senduk..tolong tegur suro berhenti ye!! Hehe.. Aku nk kurangkan berat ke paras BMI normal semula ni. Petang2 plak...nk jogging!! Kalo terserempak..ckp "go ct!!! go ct!!". hehe... aku rasa seronok kalo dpt support dr kwn2.. ok?

...

Wednesday, June 17, 2009

fokus @ hilang fokus?


Gelagat pelajar yg boring dlm kelas. Segala aksi ini tidak harus ditiru oleh mana2 pihak.

1. jwb panggilan telefon

2. mcm fokus kt lecturer tp xde notepad ats meja

3. tersengih bile org snap gamba

4. yg meng-snap gambo ni pon..xde koje!! Haha!!

Masalah ni sentiasa berlaku di mana2. Tp kpd guru2..lecturers..profs...penceramah2..dan sume la warga pendidik... cuba buat kelas anda lebih happening...br student tertarik ko mmg da bomb!!! Korng pon student gak kan dulu??

Friday, June 12, 2009

nengok muka cuak kawan

pd hari gamba ini diambil kitorng ade test public speaking... berckp dpn org ramai. salah satu skill yg perlu ade sblom masuk dunia pekerjaan. korng tahu kan?? Tgk ar muka masing2... cuak ke??? Nampak mcm cover2 kan??

...


Paling xleh blah..Odah (pegang beg oren)!!! Hahaha!!! Muka gembira tu... dh bersedia sepenuh hati!!! Aini plak (bj purple)..dlm hati ngah hafal teks. Sesey (bj merah) plak nampak tenang..tp dlm bergelora. Tgk tu...senyum mcm x ikhlas je.. Hahaha!! Dan aku?? org nk amik gamba..senyum la beb!!! kuikui...

...

Sunday, June 7, 2009

blogging terbaik

Dah lama dh aku berkecimpung dlm dunia blogging..tapi sekarang lah yg terbaik so far!! Aku dpt adiah drpd seorng blogger juga yg kata aku ni berada dlm top komentar die!! yeay!!! 

...

Ni lah gambo anak beliau..cuba teka sape??? Nama anak die Amirul... Dh tentu lah tak lain tak bukan...dari kak "cutemiut"!! Macih!!!

...


Haa...kawan2... Ni alamat umah saye.. sape2 yg terasa nk bg adiah kt sy bleh la anto kt alamat ni ek?? hehehe!!! Nk kasi cheque pon boleh!!! huhu!!!

...