Wednesday, September 30, 2009

tak pergi

Dinner fakulti kimia utk bdk2 final year.

tema : traffic light (merah hijau kuning)...mcm warna pek*da la plak.

slogan : get set go!

...

Pemberitahuan secara rasmi...aku x pergi!!! Muahaha...maaf la kpd geng gamat sekalian.. sbb puas diorng pujuk aku pegi..tp aku xpegi plak. Padahal dr awal sem agi aku duk kecoh2 bile nk dinner ni? Asal senyap je...xde dinner ke tahun ni? Xde announcement pon. Mcm2 la aku bebel. Last2 aku yg xpegi.

...

Tapi aku of course la ade alasan sdiri kan? Hehehe..alasan utama ialah xde feel la nk pegi. Mungkin sbb lambat sgt...dh la lambat satu hal. Memo yg mengatakan ade dinner tu pon br 3minggu lepas diberitahu. Dgn prepare nk raya...buat kuih..kemas rumah..balik kampung..mana sempat nk shopping atau menyediakan brg2 keperluan utk ke majlis dinner tu. Prinsip aku..kalo pegi dinner...biar melaram habis2... Yela, kalo setakat gi kuliah ko nk pakai extension bulu mata la..ape la...giler ke??

...


So..pegi dinner biar la melaram tu sungguh2. Hahaha!! Kalo setakat nk pegi pakai simple..baik xpayah pegi. Buang karen je. Bayar mahal..ko pakai biasa..baik mkn kt kedai mamak pakai tshirt je. Abes citer. Itu prinsip aku la. Lain org lain prinsipnye. So..pd student pompuan final year kimia..xperlulah rase tergugat utk menang tempat Princess of the Night sbb aku xpegi pon.. HIKHIK!! Mesti korng ckp (perasan je minah ni..igt ko tu cantik sgt ke??). Haha... bile lagi nk perasan kan diri kalo bukan dlm blog sdiri kan? Kihkihkih!!

...

Sunday, September 27, 2009

bangga + gembira


Sebagai salah sorng blogger ump...tentu aku akan berasa bangga dan gembira apabila blog aku tersenarai dlm top blogger merangkap penyumbang trafik. Blog aku jatuh pd tangga ke-4!! Wuhoo!!!

...

Thursday, September 17, 2009

antara persahabatan, perpisahan, dan pekerjaan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Ape maksud tajuk di atas?? Hahaha.. kitorng 7 sahabat..termasuk fani the camerawoman (tiada dlm gambar). Skang dh berada di tahun akhir..xlama agi akan berpisah utk mengejar cita2 utk menjadi chemical engineer...student master...dan suri rumah...(opps!! sape tu?). Hahaha!!

...


Jadi wujudlah gambar2 seperti ini...sbg kenangan. Hikhik!! Ulat bulu gedik!! haha!!! Paling tinggi dihadapan...paling pendek dan gemuk di belakang... Pandai benOr susunnye... HEHEE..

...

terimalah kasih


Kad raya this year. Ade tiga je. Hehe.. ramai pakai sms, blog, facebook dan sebagainye la. Kad raye ni dr kak cutemiut kite. Sahabat maya ye sbb kenal melalui blog. Thnx kak sbb igt kt ct. Lagi dua kad dr class8 bernama fani dan room8 bernama izi. Kad diorng tertinggal kt hostel. Huhu!! Thanx...sorry xdpt nk balas. Ct pon nk ucap selamat hari raye maaf zahir batin pd sume kwn2 xkire di alam maya atau alam sebenar. Hahaha!!

...

 

Monday, September 14, 2009

mari kite meloncat!!

on your mark...

...

get set GO!!!!

...

sekali agi...amik posisi masing2.

...


Loncat!!! Aku yg terkepit2.. odah yg mcm lidi mendarat.. yda yg lompat bintang.. pah yg xlocat tp tunduk.. sessy  yg jengket.. dan sue yg gembira!! Hahaha... Korng..selamat ari raye dan maaf zahir batin.

...

ke-dating-an


yeah..ini juga gamba lama. Makan kt splendid jusco AU2 keramat.
...

syedap kan tgk air tu?? hehe..
...

Sunday, September 13, 2009

secret recipe alamanda

Salam, ni gamba lama. Masa ni aku gemuk lagi. Skang dh turun 3kilo!! Huhu!! Usaha timah!! Gamba ni buat aku nampak lebih tua dr usia. Ceh..budget br belasan tahun ar. Hahaha

...

Jgn terliur ye di bulan pose ni. Haha... garfu ade 2 sbb..

...


share dgn mama. Hehehe... dua2 dlm operasi diet. Aku sbb dh overweight, mama sbb doktor ckp kolestrol tinggi. Tp bile di secret recipe...the tempatation!!! Nk mkn kek..teringin...so kami share la sepotong kek. Kalo x mesti dh sorng sepotong ni!! Hehehe..

...

pari pari cinta..birthday (part last)


ini dia pari pari cinta!!! Dihayunnya tongkat sakti...BLINK**
...

Tadaaaaa!!! Muncul lah puteri raja yg jelita.....ayat mcm najis ek? Hahaha!!!
...

Mucuk is my guardian angel!! I lap u laling!!! Mwah!! Mwah!!
...

Friday, September 11, 2009

pergi..birthday (part 3)

kucing mucuk yg bernama joe..berjantina jantan.
...

sgt manja dgn aku... mungkin joe tahu aku ade bela kucing betina di rumah bernama shadow.
...

Inilah gamba terakhir kami kerana...joe telah pergi selamanye a.k.a. mati. Isk..isk.. sedey!! Ada pantang kate jgn bergambar dgn haiwan nanti die mati. Owh..tipu ok! Selama ni pon bergamba gak ngan binatang lain. Xmati pon. Ini kebetulan sahaja. Huhu!! At least bergamba ade gak kenangan kan?
...

macih!


Dpt award dr neezareef sempena ulang tahun yg pertama blog die. Macih!

...

Tuesday, September 8, 2009

woah!!..birthday (part 2)

Yuhooo!! Kali ni aku nk bgtau satu citer psl family mucuk. Lihatlah gamba2 ini.. Slalu pinggan mangkuk byk2 mcm ni korang jumpe kt mana? Sama ada kt masjid, surau atau kt dewan perkampungan korg kan? Yela..bile ade majlis kenduri ke ape..bleh la orng kampung pinjam atau sewa kan? Yeah..ape yg aku nk beritahu di sini ialah..segala pinggan mangkuk periuk belanga yg korng nampak dlm gamba ni ialah hak milik persendirian keluarga mucuk. Setiap kali kenduri kendara..diorng cume kena perlu sewa khemah dan kerusi meja shj.
...

Pinggan mangkuk diorng guna sdiri punye. Dasyat kan?? Yg korng tgk ni br sebahagaian tau!!! Ade maaaaaaaaaaaanyak lagi wooo!!! Mmg dpt menampung lebih kurang 1000 tetamu la pd satu2 masa. Bagus!! Jimat!! Selain dr itu. Aktiviti masak memasak yg rewang2 tu pon xyah panggil org kampung sbb keluarga mucuk akan berganding bahu masak lauk kenduri anak beranak itu sendiri...mak mucuk dan 11 org anak termasuk mucuk. Kagum ar!!! Xperlu nk panggil org catering. Hidangan plak adalah tiptop!! Mabeles! Hehe.. tu je nk bitau. Daa!
...

Birthday (Part 1)

Ape belon ngan goodie beg byk2 ni??
...

Mesti la ade birthday party!!! Anak sedara mucuk punye. Bestnye kalo aku mase kecik2 ade buat party mcm ni...isk..isk..
...

Mucuk yg mcm bodyguard!!
...

Mucuk ngah panggang ayam. Aku wat ape?
...
Syok amik gamba sendiri dpn cermin besar...hahaha!! Tu la keje pompuan ek? Asyik2 cermin. Hikhik!!
...

Mucuk yg x btol!! Budget kalo ikat ngan belon tu bleh terbang ar?? Hahaha (Padahal aku yg paksa mucuk amik gamba mcm ni...aku kejam kan?? MUAHAHA!!!
...

Monday, September 7, 2009

saksikan kesemua aksi aku, mucuk dan mak mucuk (dalam satu entry)


Wow! Xsangka plak aku kuar bershopping ngan mucuk dan mak mucuk sekali. Kalo dh kahwin atau bertunang mungkin biasa la kan? Tp kami belum...tetibe aku rase special plak!! Ngeeee~~~ (senyum kambing)
...

Mak mucuk yg bersungguh cari tudung yg sarung terus tu. Kengkwn die kirim katanye. Iye ke?? Hikhik!! Masa ni mak mucuk tanye aku psl fabrik tudung ni panas ke tak. Mcm2 la. Aku jd mcm tourist guide. Huhu!!!
...

Haa....tgk!! tgk!! Manyak tau mak mucuk borong!! Kalo boleh satu kedai la nk bli!!! Mampu je sebenarnye kalo nk bli satu kedai....kan mak?? Hikhik!!! Saje nk low profile. Kan? Kan?
...

Pastu jalan2 ke pertama kompleks. Cari baju raya utk mucuk.  Tgk muka mucuk ni!! Nk cari baju raya pon sampai tension!!! Hahaha!!!
...

Jadi laki ni senang kan??? Nk try baju je bleh terus buat. Xyah masuk fitting room. Kalo pompuan pon nk buat cenggitu caner??? jeng..jeng..jeng... sure ramai la yg buat video streaming masuk youtube!
...

Ye...mak mucuk saaaaaaaaangat camera shy! Bile aku nk snap je die, mak mucuk pandang tempat lain la..ape la. Tu...mak mucuk sengaja je angkat baju tu bagi tinggi bg x nampak muka. Hampeh!
...

Mak mucuk borong sakan...beg merah mucuk sampai dh penuh...xleh nk zip! Tu yg beg plastik hitam depan kaki aku tu pon mak mucuk punye tau!! Hahaha!!! Tp dlm byk2 tu...satu pon mak mucuk x belanja aku. Isk...isk. Majok!!! Dh xcukup budget kot. Huhu!!
...

Tengok tu!!! Mak mucuk sengaja je pandang tempat lain!! Sabar jela.. Fine!!! Xpe..xpe... sape la yg sudi amik gamba ngan ct kan?? (Sedang mencabar mak mucuk meninggalkan komen kt entry ni). Hahaha!!!
...

Mucuk yg senget.... Hikhik!!! Sayang mucuk!!
...

Tuesday, September 1, 2009

Abby serang norman..persiapan majlis pertunangan (part last)

Abby membawa kumpulan media ke tempat lokasi pengambaran norman hakim

...

Norman diserang!! Pengambaran terpaksa dibatalkan. Norman tidak mampu menahan perasaan dan buat muka jengkel!

...

Abby bengang dan PANG!!! Abby bagi penampar terbang!! Amik ko...terkehel tengkuk!

...

Hahaha!!! Tipu je... hikhik! Selamat bertunang buat kakak dan angah.

...