Friday, October 29, 2010

Terlalu sibuk macam bidan terjun


Betul!!! Aku tak tipu. Pagi nak konvo tu aku gosok baju kurung coklat ni...jubah konvo yang berat nak mampos!! Macam nak patah je iron board! Pastu gosok skali baju dinner sebab konfirm takkan sempat nak gosok lepas konvo. Dan betul jangkaan aku.

...


Lepas tu dalam kul 10 pagi mak ajak gi cari keropok kering area tanjung lumpur. Nak jaga hati punye pasal, aku ikut la! Padahal kul 1 lebih dah kena ade kt UMP utk konvo. Nak bersiap lagi ape kan. Mesti la nak cantik2. Mak aku ni plak pilih keropok pon cerewet!! Hahahaha...like mother like daughter! Ade la dalam kul 12 tengah hari baru sampai hotel. 

...

Terus aku kelam kabut siap2...ngan badan melekit dek panahan sang suria, nak mandi, adik laki aku bleh plak duduk dalam bilik air tak kuar2!!! Argh!!!!! Ketok2 aku jerit2 kat luar...buat toya je die!! Tengok jam dah tak sempat ni nak pakai contact lense. Al-maklum le..pakai contact lense perlu keyakinan tinggi. Aku plak fail bab ni. Jadinye...cancel! Pakai jugak la besi ni kat depan muka aku.

...




 Pastu adik aku kuar toilet dan suro aku masuk. Aku dah siap ape sume dah...memang melenting gak la aku marah!!! Hhahaha....letih sebenarnye. Kesimpulannya aku pergi konvo dalam keadaan berpeluh dan tak bersedia. Plan nak pakai tudung lain...waktu tu la plak kelepet tak jadi la ape la. (Hanya pompuan muslim bertudung je faham). Hehehehe... Anyway, dalam 5 saat je naik pentas...persediaanye 4 tahun setengah. hahaha.

...


Dan juga yang tak syoknye...aku dapat seat di sebelah orang2 yang aku tak kamcing. Jadinye aku sembang sket2...pastu bosan... buku senarai nama graduan pon dah katam aku baca...last2, tersengguk juga aku di kerusi ketiduran... hahaha. Nasib baik tak masuk rakaman dan dipancarkan ke projektor kat depan dewan. Malu mak bapak aku nanti. hahaha!!!

...

Thursday, October 28, 2010

Akhirnya Limewire shut down...


 Walawehhhh......Atas perintah mahkamah, secara rasminya Limewire di tutup. 

...


 Lama jugak diorng dah naik turun mahkamah pasal isu copy-right. Aku pon baru tahu. Tetapi undang-undang kau jangan buat main-main dol!!! Susah kau nanti..

...



Tiada lagi file-sharing percuma....tiada lagi dapat aku download gossip girl yang sedang masuk musim ke-empat. Episod 7. Kena tengok online streaming la lepas ni. Yang pergerakan dia macam robot sangkut-sangkut....tsk..tsk..tsk... Saya suka limau!!!! Pulanglah ke pangkuan ku limau!!!

...

Wednesday, October 27, 2010

Siapa boleh layan family dan kawan?


Siapa boleh layan family dan kawan? Al-kisahnye...malam sblom konvokesyen, mak aku ajak gi makan kat luar..jalan2 kat kuantan. Tetibe aku dapat sms dari kawan kata nak lepak sama2. Okay...aku on aje!! Kawan2 pon dah lama aku tak jumpe.

...


Tetibe kawan kata..."nanti la aku konfirmkan balik...nanti aku roger". Dalam hati...pulak dah!!! Tadi ckp nak pegi! Aku pon tunggu punya tunggu...aku buat keputusan..baik aku bersiap2 je utk kuar ngan family (sebab dah biasa dengan kawan2 yg suka cancel program).

...


Aku dah kuar ngan family aku...dah sampai restaurant yg dituju... Aku melabuhkan punggung ke kerusi...dah siap order lauk pauk lagi....dalam hati.."apesal senyap je kawan2 aku ni?". Terus aku send sms kat kawan kata "takpelah wei...aku dah kuar ngan family aku". Maksud tersirat....walau aku dah kuar ngan family...masih ade hati lagi tunggu reply dr kawan kata kite on program...tapi...tapi.... Tsk..tsk..tsk...

...

Friday, October 22, 2010

Raptai majlis konvokesyen UMP yang lengang


 Dah kata raptai kan..patutnye sume graduan hadir la supaya tiada cacat dan cela terjadi semasa majlis konvokesyen sebenar esoknye. Tapi biasa la....dah kalo malaysian, sama ada datang lambat atau tak hadir langsung!!!

...


 Haa...korang tgk la betapa banyaknye seat kosong. Tak patut la kan.. Bagi yang mungkin tak dapat cuti awal sempena konvo, al maklum le...graduan2 skang dah bekerja, (assume takde yg tanam anggur ribena), aku boleh maafkan la. 

...


Pelik sebab raptai ni dibuat sekali harung dengan sesi pagi dan petang tapi bilangan yang hadir raptai termasuk yg datang lambat hanya 10% daripada jumlah keseluruhan. Cet!!! Raptai majlis sendiri pon korang taknak hadir???

...

Thursday, October 21, 2010

Tidak lama lagi aku ada album sendiri


Haitss!!! Aku suka nyayi..tp belakang2 la. Depan orng aku kaget.

...


Tapi setelah dipaksa dan di asak2 oleh kawan aku...berjaya juga suara aku keluar kat microphone. Ni kira 1st debut album la ni. HAHAHA. Nyanyi ramai2...tetibe diorng sakat...."phewitttt!!!". Eh? Baru aku perasan..diorng dah senyap tp aku yg nyanyi sorang2. Ter-feeling la pulak!!! hahaha...

...


Ni die aku punye manager yg berjaya buat aku karaoke di khalayak ramai. Hehehehe....

...

Sammy's Adventure: 3D


Introducing...

...


 Spek mata baru aku. hahaha!!! Spek 3D la... tgk movie citer Sammy's Adventure. Best!!! Kelakar. Dan juga santai.

...


Cuma die xde x-factor...iaitu tiada penguat cerita. Tapi utk release tension ke sedey putus cinta ke ape ke...okay la citer ni.

...

Wednesday, October 20, 2010

I like..

...

i like makan kt johnny's steamboat

...


Tapi ade insiden kecelakaan telah berlaku di sini. Mula2 kat meja ni, plug periuk steamboat tu rosak...then kite kena tukar meja.

...


Tukar kat meja ni plak....tengah syok2 aku tuang sotong mentah dalam sup steamboat yg panas tu, kawan aku terjerit2!!! Aku pelik...ape ke hal plak minah ni??? Skali aku dengar...SITI!!! LIPAS!!!! Terkejut aku... memang ade lipas sedang enak berjalan2 di atas sotong itu. Kurang ajar btol!

...


Then, kawan aku tegur si waiter lelaki itu mintak tukar sume makanan....pot pet pot pet... datang plak si supervisor perempuan... lebih kurang sebaya kami la. 23-24 tahun...kerek plak die!! berlagak ko ingat ko jawatan tinggi sgt ke??? Gaji ko pon hasil dari duit customer yg datang makan tau!!! cet!!!

...


Then...tukar meja lagi. Ni meja ketiga. Sedang muka sume orng dh mcm stress....aku ternampak lak lipas sedang berjalan dengan megahnye kat belakang kawan aku. Adoi!!!! So kawan aku buat perjanjian ngan lipas tu...ko tak naik atas meja...takpe la aku lepaskan ko. HAHAHAHA!!!

...


Anyway...insiden ni berlaku di Johnny's Restaurant East Coast Mall Kuantan.

...

proses pengambilan jubah


seblom nak konvo kena la amik jubah dulu. nasib baik kitorng pegi awal...ramai gile orang!!!

...


pastu...baru kite fikir nak jalan ngan kawan2....lama dah tak jumpe kan. hehehehe

...

Tuesday, October 19, 2010

kenduri kahwin



Abang mucuk plak kawin...tema merah. Jahat!!!! Kite dah cop dah nak merah. Tiru!!!! =p

...



 Aku vogue kan??? Terima kasih kepada yang vote sitie cruela da ville. 490 undi tuuu!!! Hehehe... Mucuk mcm mat kool..mat kool...kawanku! Mari kita ikut..mat kool!! Main..main..selalu! Syoknye..syoknye...ada mat kool... eh? Tak sangka lak aku hafal lagu eskrem ni. HAHAHA!!!

...



 Mak mucuk...malu2. Dengan 195 undi... terus tangkap nanges...keciwa!!! Takpe2...dinner ade lagi. Bersedia lah ye? hehehe...

...



One happy family...aci tak aku nyelit kt situ??? Siap peace2 lagi. nice photo. Suka!!!

...



Tengah tunggu tetamu reda...baru nak jamah makanan. Lapar gile!!! Pagi tak makan.

...



Dalam hati...."mucuk, bile kite nak kawin??". Yeah...itulah padahnye bile bercinta dengan orang muda. Anda akan kawin tua. Eh? Mcm pantun plak. hehehe... CEPATLA MUCUK!!!! hikhikhik =p

...

Raya come back!!


Baru ade masa nak upload gamba raya. hehehe...

...

Bersalam-salaman

...


Bermaaf-maafan

...


Kakak dah kawin...duit raye die bg sama je jumlahnye mcm blom kawin. Ops!!! hahaha

..


Keluarga saya....daniel ngan papa kt KL. Tak balik kampung

...


Patutnye ni gamba cucu2...tp makndak tu nak nyelit jugak. hehehe

...


Big family photo...tu pon ade gak beberapa ahli yang tiada.

...

Monday, October 18, 2010

IEM membership


 Tak lama lagi nak kena tukar keahlian student member IEM kepada graduate member. Huhu!!

...


Nama aku pon dah naik kat directory

...


Itu diaaaaa......

...

Sunday, October 17, 2010

kotak telefon merah


assalamualaikum wbt....... sihat ke kamu dan kamu semua...... hehehe. Kotak telefon merah ni kat genting ade. kat taiping pon ade wooO!! Depan pejabat tanah Taiping. Aku buat ape kat sana?? Aku nak beli kotak telefon merah ni la..bawak balik. *tipu 
=p

...

Saturday, October 16, 2010

BBQ


 Sekali sekala ber-bibikiu...best jugak en??

...


 Daniel ngan abag ipar tukang panggang dan bakar.

...


Kebab cucuk. Bibikiu ni buat ngan family aku je, ma, papa, adik badik, dan sepupu rapat. Pastu sengaja lak tag makcik2 aku kat fesbuk. Diorng sume marah2...cakap aku jahat..dah la tak bagi join, main tag2 plak. hahaha!!! Aku kan evil... =p

...


Bau2an yang menusuk hidung buat kucing2 aku lapar tau!

...


 Kerang bakar..mabeles!!

...


Mana bum bum tak gemuk kan? hehehe...

...

Friday, October 15, 2010

second shoot


Second shoot plak..edisi June 2010.

...


Cantik rupenye adik aku ni...(jangan bagitau yamin!) =p

...


 Memang aku tahu die cantik pon...saje tak mau ngaku! Hahahaha...kejam kan? Yela yamin!! ko cantik! =p

...

Thursday, October 14, 2010

nak pilih pam sesuai


Nak pilih pump pon kena...tengok chemical ape kite guna...then berapa concentration die...takut chemical itu menghakis pump itu sendiri dan kaboOOM!!! meletop lak kan... Temperature pon kira jugak. Pilih pump pon dah pening! =p

...

palintest water testing and analysis


Testing kit...best buat bende ni... bubuh pil...goncang2 sampai larut

...

masukkan kat tempat die...bersebelahan ngan die punye batch sampel

...


Tengok kat dua lubang tengah2 ni..warna die menghampiri bacaan berapa... senang! hehehe... Tapi time kena buat report...malas!!! =p

...