Monday, November 29, 2010

Nuffnang 75-77th Buffered Earnings


Ni Nuffnang Buffered Earnings yang ke 75, 76 dan ke 77 aku. Memang le sikit kalo nak dibandingkan dengan blogger2 tegar macam viruspadu, ceeramoon dan red mummy.

...



Tapi earnings sebelum ni aku dah cash out RM 149.45. Kalo ko pergi kat orang tepi jalan tanya bang....nak RM149.45. Sape nak bagi beb???? Diorang pandang langit sambil lalalalalala....melarikan diri. Kalo mintak kat mak bapak plak..diorang akan bagi pandangan baaaaaaikkk punya!!! Pastu...KO PERGI BASUH PINGGAN SKANG!!!!! ADA YANG NAK KENA PELEMPANG NI. AKU DAH LAMA TAK LEMPANG ORANG! Hahahaha.... Seram ooo dapat mak pak macam aku. Gengster!!! Hahahaha.... Nuffnang je baik. =P

...


Asyik kite je tanya "how are you?". Bile plak kite nak tanye "how am I?". Sblom nak fikir pasal orang lain, kite fikir pasal diri sendiri dulu. Untuk tahu lebih lanjut, klik sini.

...

Friday, November 26, 2010

Sambutan Hari Raya Haji yang hambar


Oh tidak....ini bukan cerita agihan daging tak cukup atau ape. Sebab kitorng memang tak dapat pon tiap2 tahun. Cuma sekali sekala kalo daging ade lebih, baru dapat kat kitorng. Hari Raya Haji ni, kalo sambut kat Kuala Lumpur...alamatnye ko duduk je la rumah layan Astro atau facebook!! Hahahaha

...



Mak aku pon tak prepare ape2....kakak tak balik. Lepas sembahyang raya...sume pakat beli kat tepi jalan je. Tak sedap plak tu!!!!!! Waaaa.... Oh lupe...terima kasih pakcik hensem google!

...


Lemang plak keras...tak lemak. Nak balik kampung!!!! Kat sini....makan2, aku tengok muka ko...ko tengok muka aku....silap2 terbayang muka lembu! Hahahahaha.... Sunyi gile beraya kat Kuala Lumpur. Tsk..tsk..tsk....

...

Thursday, November 25, 2010

Evangelist Nuffnang dan keistimewaan pengguna



Evangelist kat Nuffnang tu ape? Dia macam platform untuk beri keistimewaan kepada pengguna2 brands tersebut. Contoh macam Celcom buat offer topup RM20 seminggu anda akan dapat free calls selama 7 hari..bla..bla..bla.. Pastu ada kawan kite cakap, yeke? Aku tak tahu pon pasal offer tu!!! Haaa....itulah keistimewaan Evangelist.

...


 Korang pilih dulu brand ape korang suka atau pakai. Tapi buat masa ni, baru dua jenis brand je ada. Digi dan Maxis. Lambat benor Nuffnang ni. Mungkin Sales Agent Nuffnang masih dalam proses berdiskusi ngan wakil daripada brand XYZ...hahaha. Nak jugak buat brand XYZ. Yela...bende2 ni nak kena ada hitam putih, agreement sume.Cewahhh!!! Sape yang Sales Agent ni??? Macam aku plak. hohohohoh...

...


Bagi sesiapa yang ada penambahan idea untuk brand2 lain. Klik pada "fill in this form". 

...


Lepas dah taip brand yang korang suka untuk dijadikan Evangelist...klik "submit".

...


Ini adalah senarai brand yang aku dah tambah dalam form tu. Ada tertinggal satu...MILO. Hehehehehe... Kalo macam Pizza Hut ada buat beli 1 pizza percuma 5...wah!!!! Aku orang pertama yang lari pecut beratur kat kaunter! Hehehehe... Gila ko!! Sape nak bagi 5 free????

...

Tuesday, November 23, 2010

Celebrity cosmetic surgery

Gambar2 aku mintak dari uncle hensem google kecuali gamba terakhir adalah koleksi peribadi.

...

Natalie Cole punye te*ek. hahahaha. Menaip kat blog pon kena sopan. Tapi...cantik jugak aset barunye.

...


 Kate Winslet punye "jambatan hidung" lebih kurus. Omputih kata la kan. Melayu kata "batang hidung". Cantik jugak...good job!

...


 Keith Urban punye pipi yang ada "isi" tapi tidaklah berlebihan...macam hamster makan kuaci la plak kang. Tulang rahangnye plak lebih kemas..Hensem la kau sekarang!!! Cayalah! 

...


 Kim Kardashian punye bahagian atas bibir dan muka sangat lain kan?? Pon cantik jugak. Boleh la aku terima. Tapi dengarnye die ni asyik alter sana...alter sini...kang jadi macam Michael Jackson plak. Hati2 ye kim. Cewahhh!!! Macam cakap ngan member aje. Hahahaha!! 

...


Lindsay Lohan ni lain plak citernye. Dulu...takde te*ek, pastu ada plak. Cantik punye!!! Mantap! Lepas tu bertukar kepada takde plak. Aik? Macam chipsmore...kejap ade..kejap hilang.

...


Sitie Bum Bum plak....ni cosmetic surgery ke ape ni??? Masa mula2 masuk universiti...slim badannye. Skang dah gemok. Adakah salah pihak universiti??? Hahahahaha.... Nak nampak beza yang jelas ialah tengok pada "kelebaran" muka dan peha aku. Pergh!!!! Mak aku cakap, kalo ular makan kenyang seminggu! Jahat mak ni...sentap tau!!! Hehehehe....

...

Friday, November 19, 2010

kecuaian ganas!


Aku tengok bdk2 pompuan pakai skinny jeans...mcm best je.. (Aku tahu korang dh nak ketawakan aku la tu!!!). Aku pon amik skinny jeans yang saiz paling besar....hahahaha!!! (skang korang bleh ketawakan aku dengan izin 5 saat je!). Skali sarung2....pon tak muat daaaa!!! HAHAHAHA (korang ketawa lagi kat aku ek? haa...ape tu muka merah tahan2 gelak tu? sampai kuar air mata tak leh blah!!!) =p

...


kecuaian yang berlaku ialah aku telah menggantungkan handphone aku dlm fitting room itu dan terlupa nak ambil semula. Gila ar!!! Bile aku tersedar dr lamunan...(bukan lamunan budak gemuk ade hati nak pakai skinny jeans...nama pon dah S-K-I-N-N-Y. Tapi lamunan yang aku telah meninggalkan handphone dalam fitting room.) Apelagi? Berlari berkejaran!!!! (mcm la fitting room tu ada kaki nak main kejar2 ngan aku). Bukak pintu...dah xde!!!! Waaa.... tetibe aku disapa oleh seorng promoter cina. "you cari ape?". "handphone saya...." tsk..tsk..tsk..muka sedey. Die pon kata "handphone ape?". "sony warna putih". "nah!! nasib baik saya jumpe untuk awak". "Wahhhh!!!! terima kasih!!!".

pengajaran:
-jangan dah gemok nak berangan pakai skinny jeans. =p
- jangan tinggal handphone merata2.

...

Friday, November 12, 2010

surat berantai atau emel berantai atau sms berantai


Semua aku pernah terima. Ada yang aku panjangkan (pass kat orang lain), ada yang aku pendekkan (buat tak tahu je). Korang plak macam mana? Isunye di sini. Halal ke haram perbuatan memanjangkan surat/emel/sms berantai?? Sape nak ulas?

P/S- Sape yang terbaca entry ini di minta hadiahkan aku seutas rantai emas tulen berat <1kg. Jika tidak...anda akan buat aku merajuk! =p

...

Aku, mucuk, Fariz, anniversary dan Oldtown White Coffee



Semalam 11/11/10 ialah anniversary aku ngan mucuk yang ke-empat tahun. Yeay!!! Konon nak celebrate awal la kan.

...


 Makan kat Oldtown White Coffee. Kek takde. Sebabnye tak cukup duit. HAHAHAHA...

...



Takpela...ingatan tu yang penting...cewahhh!!!

...




Padahal...bile gayut kat tepon ngan mucuk, aku majok sbb mucuk tak bagi hadiah!! Hikhikhik...

...



Aku kan suka buat surprise dan bagi hadiah kt orang. Jadinye...aku pon lebih suka kalo aku juga dapat hadiah dan surprise dari orang. HEHEHE...

...



Tak kira mucuk!!! ada 364 hari lagi sebelum ulang tahun yang ke-lima. Jadinya....hadiah jangan lupa!! Hikhikhik...

...

Thursday, November 11, 2010

pejam celik dah tinggal 2 minggu


......sahaja lagi nak habes praktikal. Yahoo!!!! Kawan2 pon dh lama x jumpe. So cuti baru ni kami ke midvalley. Bergambar depan butik M.A.C. Cosmetics. Tujuan ke sana? Belikan kakak mucuk foundation M.A.C. SPF15 bla..bla..bla.. skali tersalah beli daa.... RM 125 tu! Caner? Nak ganti lagi tak sanggup! Nanges la aku. Tapi kakak mucuk ckp bukan salah aku. Sebbbbb baik!! HEHEHE....

...

Thursday, November 4, 2010

Gambar-gambar sekitar dinner alumni UMP 2010


 Fulamak! Tajuk letak gambar-gambar..bunyi macam banyak je kan? Padahal aku letak tiga yang terbaik aje. hahaha!!! Yang lain mcm kurang cantik le. Hehehe... Kat facebook aku banyak la. Pergi la sana tgk. Ops..private. For friends only. Kuikuikui...

...


Makanan die sedap cume hotel Gambang Resort City ni buat course by course... Mula2 hanta nasi goreng... Dah habes diorng angkat..hantar pulak sayur2.. pastu diorng angkat saki baki sayur, baru hantar udang. Korang tak pelik ke? Aik? Takkan nak ratah udang mcm ni je? Kite ni melayu mesti la makan ngan nasi kan. Tapi diorng dh angkat nasi tadi!! Adoi!! Mcm tak feeling je macam ni. heheheh..

...


Gitu la kisahnye... Dulu dinner ENGLINK-IEM pon diorng buat mcm tu. tak suka la!!! nyampah! Anyway...gamba ni aku cilok dari website alumni. Glamer kan aku??? hahahaha

...

Wednesday, November 3, 2010

can you give me presents?


Konvo yang ku idam2kan...dapat byk hadiah! Bunga2!!! teddy bear...belon.. eh? Belon xde kot. Kad ke ape ke.. tp ini je saya dapat. tsk..tsk..tsk...T_T

...


Mucuk ngan family dia pon tak datang....dah ajak dah. Tapi diorng ada hal lain plak. Tgk member...ade yg bawak tunang...bawak pakwe...aku? sob..sob..sob..T_T

...


Anyway...thanks kepada yang memberi dan wish2 pakai mulut ke blog ke.. Sape2 lagi yang nak bagi hadiah kat aku....aku terima!!! hehehe...

...

Monday, November 1, 2010

Capturing the moments


Aku rasa kagum gak la aku dah grad dengan degree..korang tahu ape yang kagum sangat?

...


Aku bukanlah di antara pelajar yang gifted IQ nye... But it never stop me before..why now? Masa matrikulasi, aku gagal. Option sama ada aku mengulang semula matrikulasi atau aku drop out dan continue dengan diploma saje. Dalam dilema..tak tahu nak pilih. Akhirnya...aku mengulang jugak setahun.

...


Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya. Dan jika kita tidak mengalami kegagalan...kite tak akan tahu yang kite dah berjaya. Yeah...sekarang ni dugaan dan cabaran mencari kerja pulak. One step at a time... Wish me luck!

...