Tuesday, December 29, 2009

I'm so happy



aritu buat entry psl jiwang2 dan masalah perut buncit. Then dpt komen dr en_me kata,
 ...
"perut muncit teww blom lagi mengandung anak mucuk.. ekeke, semoga panas hingga ke jinjang pelamin cek siti ittewww"
 ...
Hahaha!!! Btol tu!!! Kalo ngandung anak mucuk...perut aku akan nampak solid bulat dan bukan bulgy lembik2 seperti sekarang! Itu sudah bagus!!! Hahaha...

...
 



Penderitaan ibu mengandung ialah apabila perut membesar...kulit di kawasan itu bagai di tarik2!! Atau dipanggil "strech mark". Para ibu akan berasa pedih dan sakit serta gatal2. Nampaknye aku tidak akan mengalami masalah itu. Kan? Kan? Ade la jugak...tp sikit je. Ngee~

...



Nampak mcm ade kaki sebelah ngan kepala kt blakang kitorng tu ialah abang mucuk ngah tido!! Cian die.. tido kt lantai je. Hehehe... Tp itu tetap tidak menghalang kami posing2 depan cermin! =P

...

Sunday, December 27, 2009

should be thankful?


perjalanan cinta smlm dr ex-pertama ke ex-ketiga buat aku tak sedar bahawa aku harus bersyukur dgn kehidupan yg aku alami skang bersama mucuk iaitu merangkap pakwe keempat dan insyAllah yg terakhir seblom bergelar suami ku. (Harini nk buat entry jiwang karat..xsuke..xpayah baca! Hohohoho...)

...



aku patut hargai mucuk walaupon hubungan dgn mucuk ni la yg paling hebat cabarannye aku terima!!! Tuhan dah bagi apa yang terbaik untuk diri aku. Tuhan tau segalanya, and Tuhan tau bila masanya ak patot dpt bahagia, bila ak harus terima sengsara.

...



Moga jodoh kami makin kuat setiap saat.. Amin...... Abaikan peyot2 ku yg buncit itu!!! Can't help it la.. Tahan2 napas sampai biru2 muka kang. Anyway...masih dlm usaha kuruskan bdn. Cuma pasang surut je. Duk hostel susah la. Makan kena ikut makcik kafe masak ape. Nanti dh kuar dr UMP tercinta...duduk umah sewa...tahu la aku buat menu sihat.  ngee~

...

Saturday, December 26, 2009

taste of 3 years with mucuk



well...sure am happy i tell ya!!! Huhuhu..... anniversarry kitorng 11 november aritu. Lambat sket publish. Hehehe...  Hm, new year dh dekat. Ape azam anda? Azam aku? emm...emmm...malu lak nk ckp... hikhik!!! Kawin ngan mucuk buleh??? Tu azam ke ek? Impian kot. HAHAHA!!! Lempang satu!

...

Hey...everyone can dream right???

...

Tuesday, December 22, 2009

bila diri sendiri dh bosan



haihhh bosannye hari ni...mcm azab je windu kt mucuk!! kawan2 sume..cube cari mana mucuk??? hahaha..sape xnampak tu mmg buta. mood xbtoi dh mai la ni... :p

...

Friday, December 11, 2009

duit!!!


sape2 yg baca entry ni...akan mendapat RM50 tunai!!!!!! 



***tipu semata***

gelak guling2.....hahahahahaha!!!

...


Thursday, December 10, 2009

telah ditangkap!!!

Adoi!! Bdk ni mmg xreti duduk diam. tetibe...khusyuk je. ngah buat ape tuh????

...


muka xbersalah je die ek??? jom tgk die buat ape!

...


ceh!!! ngah main air dlm cawan rupenye!!! mcm la bleh berenang dlm tuh!!! Tgk bj dh lencun dh dibuatnye. Hehehe... Nasib baik ko comel. hehe.

...

from kampung


setiap kali org cak2 ke main2 ngan die ke..tepuk2 ke... bdk ni asyik sengih je!! Xreti nk ketawa lagi kot. hehehe.. Soo cute! Layan~

...


nganga luas2!!!

...




ececeh..kenyih sampai telinga! Geram!! tembam sgt! Lesung pipit di pipi...auwww!!!

...


Tuesday, December 8, 2009

view from kampung tok


masih dlm sesi practice jaga sepupu. masa ni tengahari buta. lepas ziarah umah jiran. masing2 mcm cacing kepanasan dh. Kulit aku yg putih mulus ni..(iyeke?)..dh jd gelap lak. Mcm anak org asli dh aku tgk muka aku. hahaha!!

Thursday, December 3, 2009

aneka gambar

 Yeah...tok aku ngah belek brg2 arwah paklang. saje nk tunjuk gamba bahagian atas umah tok sepanjang renovation tu. mcm kena taufan Katrina!!

...


sepanjang aku mengemas bahagian atas..aku terjumpa ini!!! Kulit ulaaaaaaar!!!!! Bhagian atas mmg xde org sgt naik sbb tok dh xlarat panjat tangga. cucu2 dan anak2 lak jarang balik.. sekali sekali mengemas tuuu diaaa!!! Ular dh buat sarang!! Gilo!! Nasib baik aku tido bwh. HAHAHA!!

...



keje2 wire-ing..(caner tah nk eja!! hehe..). Serpihan kaca bertaburan beserta habuk simen! 

...



setelah dikemas.... dan selasa utk tido beramai2!!!! Cepat2 amik bantal pasang kelambu! kroooh!! kroooooooooooh!!! zzzzzZZZZ
=)

...

Sunday, November 15, 2009

gembira. sedih. gembira.




suka... sbb umah tok sedang di renovate utk dibesarkan!!! Tp rase lain mcm plak bile umah yg kite guna sbg tempat main masa kecik2...dh berubah jd mcm umah org lain. Hilang nostalgia dulu. Isk..isk..

...



But then again....ade kebaikan gak ar dh direnovate ni..sbb papan kayu yg usang dh jd ditukar ngan batu bata. Atap zink dh tutup ngan papan lapis...lebih sejuk bile duduk dlm umah tengahari buta! Tiada agi masalah kebocoran bile ujan! Lebih luas of course la kan..

...



So...kesimpulannye. Okay la i think. ngee~

...



...



...



...

Wednesday, November 11, 2009

ipoh saturday jam




~sticky mode yg kwn2~
sile lihat di bawah entry ini utk entry yg baru

...



...

support la local music!! aku support mucuk. sonnet18th!!! hikhik.... jom kite ke sana!

Friday, November 6, 2009

jom bergeram!!



Jom bergeram2 ngan kucing aku kt umah! hehe... Yg ini namanye shadow. sbb bulunye gelap.

...



yg ini namanye leo...mukanye umpama gebu mcm lion!!

...



yg ini namanye tiger...bulu belang2 mcm rimau kan.

...



ni masa aku nk packing2 nk balik UMP. leo ngan tiger lak sibuk nk main2 dlm beg sorong aku.

...



sama la ngan si shadow.. nk main jugak... siap tido2 agi dlm beg. bungkus bwk gi UMP kang!! hehe

...



Ni apabila ketiga2 ekor berkumpul skali utk tido.

...



ni plak bile mereka bermain bertiga. shadow ade dlm kotak!! nampak x? kepala die je yg terjojol! leo bersedia utk ambush! dan tiger nampaknye keletihan. hehe. itu je dr pencinta kucing. daa!

...

Saturday, October 31, 2009

Gamba lamaaaaaa



oh..oh..aku mmg x berapa nk rajin utk update blog aku ni dgn kehidupan terkini aku. Ni gamba masa bulan puasa aritu. Fedulik la "tukang cerita" kata gamba aku selalu di peram2..dan kamu2 di luar sana..fedulik!!! fedulik!! Blog aku kan..suka ati la. Sekurang2 nanti tidak akan timbul masalah utk aku mengupdate blog tanpa tahu nk ckp psl ape. Sbb aku ade jutaan gamba2 yg sudah diperam dan sedang beratur tunggu turn nk dipublishkan di sini.

...



Enough about that..so. sambung balik. Ni baju raya aku ngan mucuk. Ape? ape? Laa ct...ko ade rupenye bj merah..so nape x pegi dinner chest aritu? Mmg la!! sape kata aku xde bj merah? merah is my feberet kaler!!! tentu la penuh dlm almari! tp bukan mcm red mummy la. i ade jugak bj kaler lain. hehe... Feberet kaler mucuk pon merah juga! yeay!!

...



Baju raye kitorng tentu la dh rasmikan dulu sblom raya. hehe... pakai gi buka puasa. Masa kitorng tgh mkn tu kan..ade la 3org bdk pompuan mcm bdk poli ar centu..tgh ukur2 tapak kedai tu. tetibe salah sorg tu bisik kt kwn die tanpa menyedari yg suaranye bole didengari oleh kami yg jarak tak sampai 1/2 meter dr diorg. die ckp "weh..tgk pasangan dihadapan..romantik gile!!!". Kitorng terus terberhenti makan...toleh belakang...xde org. Berbuka lepas maghrib mmg best sbb kedai lengang. so kami terus berbisik2 manja ckp "bdk tu ckp psl kite ke?". mucuk pon kata "ha'ah..sbb pakai bj sedondon kot". aku pon terus lentok2 kt bahu mucuk feeling2 manja. hahaha!!! bangga okay!! hikhik!! Tolong bergeli2 di situ! =P

...



Saturday, October 24, 2009

seminar OSH sambil gedik-gedik santai



Kami ni mmg suka bergambar. Asal ade masa terluang..xkire ar seminar ke..kuliah ke..ape2 aje la. Rest session itu ialah photo session kami! Huhu!

...



Eh..kire bagus la kite menggedik waktu rest session sahaje. Ade geng2 yg pakai nama "tukang cerita" tu kan..bergambar dlm seminar okay!! Masa speaker tgh pot pet pot pet. HAHAHA!! Xbaik la korg! Dpn2 lak tu. Kalo blakang speaker xpe...

...



Contohi la kami ni. Ayat mcm najis ek? Tgk...sume dh gelak2...aku paling xsopan skali!! Gelak bahak2... Cuba la jd mcm Fani...sopan je..gelak2 tutup mulut. H1N1 kot. HAHAHAHAHA!

...



Hai..pah!! Tingginye ko nyah! Xpela..aku kasi can la ko merasa jap... Tgk muka pah..xleh blah!! HAHAHA!!

...



Haa...tu je la. Aksi2 gedik santai sblom abesnye rest session dan bermula la aktiviti tersengguk2 di kerusi masing2. Pah!!! Bangun Pah!!! HAHAHAHA!! Pah lepas baca ni mesti ckp aku keji... MUAHAHAHAHA!!!! Tula...mlm2 curik kubis kt barn buddy je keje! Bluwek!

...

Wednesday, October 21, 2009

penting ke gathering?



Nk berpisah dh xlama agi...kena la buat gathering dulu. Kite makan2!! Aktiviti faberet aku! hehe...

...



Pose yg paling aku suka mlm itu ialah yg ini. Masing2 nampak natural. Bergelak ketawa. Yg sana sembang cenggitu. yg sini sembang cenggini. yg sinun sembang cengginun!

...



Minuman dh sampai. Kite pose lagi...

...



Nk buat kenangan ni..nanti masing2 dh pegi LI xdpt dh jumpe. Time konvo jela kot br nampak muka. Hehe!!

...



Aku dan fani yg nk pose mcm wondergirls!

...



Oh ye..ni nama tempat kami gathering. Restoran Andaman, Kuantan. Makanan sodap2!!! Menu sume dlm bahasa Thai. Aku pon x faham. Sol paham la. Siap bleh sebut ngan dialek Thai agi. Hahaha!! Bleh la tu kahwin ngan org sana. Hehe. Itu je. Daa..

...

Tuesday, October 13, 2009

Lakaran potret



Menyingkap kembali memori tika berada di kota doom-burgh! Apabila setiap sorg rakyatnye perlu membentangkan ideologi masing2 utk Projek Sarjana Muda "PSM". Nk gugur jantung beb!!!


...



Ops! Sblom terlupe..hepi belated bday emma! Aku ade adiah utk ko tp alam maya je ar. Cuba ko tgk kt top blogger UMP tu..sape yg bertakhta atas ko? HAHAHAHA!!! Special kan adiah aku? Hehehe.. okay, sambung balik!


...



Mari kite interview beberapa org rakyatnye. Oh, gadis ini dr raut wajahnye kite dh tahu die sedang ketakutan.


...



Yg ni plak dgn konfiden kata "relax la beb!! peace!".


...



Yg ni plak..tak payah tanye la!


...





Ye...dan ini die pemerintah doom-burgh yg kuku besi! En. Zulkifly. Soalan tidak putus2 keluar dr mulutnye seolah2 mempertikaikan projek2 kami. Hahaha!! Anyway, tajuk aku masa tu. "Spray dried durian powder". Ye kawan2 di luar sana. Aku nk menghasilkan serbuk durian. Sama2 la mendoakan kejayaan aku.


...


Saturday, October 3, 2009

4BKC K08 09/10

Gamba skema...formal. Gadafi kangkang sehabis boleh. Haha!! Pah pakai selipar. Odah segan sbb die sorg pakai stoking.  Syawal lak mcm gamba korporat..macho habis! Zakuan dan vishnu berdiri sehabis tegak mcm nk nyanyi lagu negaraku. Hehehe..

...

Gamba sempoi.. Ramai plak nk jd din beramboi. Sol nk jd samurai...ade la gaya sket!! Kt sini gamba jo ann ngan farhana je xde. Diorng xberminat.

...


Gamba ni...gadafi nk tembak dlm seluar kot. Hahaha!!! Bahrun dh pandang tempat lain. Odah dr awal sampai akhir mmg xberminat nk pakai atau pegang aksesori2 yg disediakan. HUHU!! Aku pasti rindu kt kwn2...

...

Friday, October 2, 2009

with my darling~


Pernah tgk label kt tin susu cap junjung?? Mcm ni ar gamba die... hikhik!!! Masa aku amik gamba ni mucuk xperasan yg ade baldi kt ats kepala die. HAHAHA!!!
...

Wednesday, September 30, 2009

tak pergi

Dinner fakulti kimia utk bdk2 final year.

tema : traffic light (merah hijau kuning)...mcm warna pek*da la plak.

slogan : get set go!

...

Pemberitahuan secara rasmi...aku x pergi!!! Muahaha...maaf la kpd geng gamat sekalian.. sbb puas diorng pujuk aku pegi..tp aku xpegi plak. Padahal dr awal sem agi aku duk kecoh2 bile nk dinner ni? Asal senyap je...xde dinner ke tahun ni? Xde announcement pon. Mcm2 la aku bebel. Last2 aku yg xpegi.

...

Tapi aku of course la ade alasan sdiri kan? Hehehe..alasan utama ialah xde feel la nk pegi. Mungkin sbb lambat sgt...dh la lambat satu hal. Memo yg mengatakan ade dinner tu pon br 3minggu lepas diberitahu. Dgn prepare nk raya...buat kuih..kemas rumah..balik kampung..mana sempat nk shopping atau menyediakan brg2 keperluan utk ke majlis dinner tu. Prinsip aku..kalo pegi dinner...biar melaram habis2... Yela, kalo setakat gi kuliah ko nk pakai extension bulu mata la..ape la...giler ke??

...


So..pegi dinner biar la melaram tu sungguh2. Hahaha!! Kalo setakat nk pegi pakai simple..baik xpayah pegi. Buang karen je. Bayar mahal..ko pakai biasa..baik mkn kt kedai mamak pakai tshirt je. Abes citer. Itu prinsip aku la. Lain org lain prinsipnye. So..pd student pompuan final year kimia..xperlulah rase tergugat utk menang tempat Princess of the Night sbb aku xpegi pon.. HIKHIK!! Mesti korng ckp (perasan je minah ni..igt ko tu cantik sgt ke??). Haha... bile lagi nk perasan kan diri kalo bukan dlm blog sdiri kan? Kihkihkih!!

...