Tuesday, September 8, 2009

woah!!..birthday (part 2)

Yuhooo!! Kali ni aku nk bgtau satu citer psl family mucuk. Lihatlah gamba2 ini.. Slalu pinggan mangkuk byk2 mcm ni korang jumpe kt mana? Sama ada kt masjid, surau atau kt dewan perkampungan korg kan? Yela..bile ade majlis kenduri ke ape..bleh la orng kampung pinjam atau sewa kan? Yeah..ape yg aku nk beritahu di sini ialah..segala pinggan mangkuk periuk belanga yg korng nampak dlm gamba ni ialah hak milik persendirian keluarga mucuk. Setiap kali kenduri kendara..diorng cume kena perlu sewa khemah dan kerusi meja shj.
...

Pinggan mangkuk diorng guna sdiri punye. Dasyat kan?? Yg korng tgk ni br sebahagaian tau!!! Ade maaaaaaaaaaaanyak lagi wooo!!! Mmg dpt menampung lebih kurang 1000 tetamu la pd satu2 masa. Bagus!! Jimat!! Selain dr itu. Aktiviti masak memasak yg rewang2 tu pon xyah panggil org kampung sbb keluarga mucuk akan berganding bahu masak lauk kenduri anak beranak itu sendiri...mak mucuk dan 11 org anak termasuk mucuk. Kagum ar!!! Xperlu nk panggil org catering. Hidangan plak adalah tiptop!! Mabeles! Hehe.. tu je nk bitau. Daa!
...

10 Catatan Sahabat:

iyouwe said...

happy birthday! party ajak saya!nanged u! hope u will nang me back! good luck! nang me!

[S]itie [B]Um [B]Um said...

thnx

Hazzy Ishak said...

penjimatan berganda...nnti kwin xyah sewa byk2 hehe

[S]itie [B]Um [B]Um said...

btol2...Alhamdulillah.

razor said...

slmt hr tua..

daa..hehe

[S]itie [B]Um [B]Um said...

huhu

Willie said...

Hi Siti,

Thanks for visiting my blog. Family i ada banyak gak peralatan kenduri di rumah. Dapur dan stor memang penuh sebab my family suka buat kenduri. Kenduri birthday, lepasan sekolah, kesihatan, hari perkahwinan dan macam macam lagi...hehe

[S]itie [B]Um [B]Um said...

then sama la ngan mucuk! hehe

aus bob said...

sbenarnye ade bnyak lg mucuk.. huhu

[S]itie [B]Um [B]Um said...

iye? hehe