Friday, November 12, 2010

surat berantai atau emel berantai atau sms berantai


Semua aku pernah terima. Ada yang aku panjangkan (pass kat orang lain), ada yang aku pendekkan (buat tak tahu je). Korang plak macam mana? Isunye di sini. Halal ke haram perbuatan memanjangkan surat/emel/sms berantai?? Sape nak ulas?

P/S- Sape yang terbaca entry ini di minta hadiahkan aku seutas rantai emas tulen berat <1kg. Jika tidak...anda akan buat aku merajuk! =p

...

10 Catatan Sahabat:

Zezebel said...

Saya pun selalu dapat baik dalam email mahupun sms, tapi tak pernah nak ambik peduli pun...hehe

zino said...

nasib baik tak baca hehe

sms_topaz said...

siti...as far as i know, klau forwardkn email/sms/letter tu sbb takutkn bad luck or bad things would happen to u, hukum dia haram...coz tu bleh mendatangkn syirik (i.e. percaya kuasa lain melainkn Allah leh buat benda tu)

but if it's a vry useful knowledge n ur intention is to share with others, then it should be no harm.

[S]itie [B]Um [B]Um said...

zeze:: =)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

zino:: alaa....

[S]itie [B]Um [B]Um said...

topaz:: mucuk aku pon ckp mcm tu. hehehe...anyway, thank you. good info for others too.

secure our nature said...

hubby dah ckp kan.. hehehehe

[S]itie [B]Um [B]Um said...

iye mucuk

Abraz Art said...

http://ms.langitilahi.com/perkongsian-surat-berantai-saya-hairan-dengan-sikap-kalian/

[S]itie [B]Um [B]Um said...

abraz:: thank you